Et sundt slankeprogram baseret på plantemad ...

 

Sikker Slank

Relevante links:
kalorietabel.dk
slankeklub.dk
slankenyt.dk

3) Små ændringer — stor forskel

Det handler om at komme godt i gang og gennemføre alle overkommelige ændringer med det samme.

Små ændringer kan gøre en stor forskel. Ja, faktisk behøver du måske kun konsekvent at gennemføre nogle få overkommelige men vigtige ændringer for at få succes med dit vægttab.

Problemet med små ændringer er dog, at det kan tage så lang tid, før du får gennemført de ændringer, der sætter afgørende skub i vægttabet, at du mister modet, eller næsten ubemærket begynder at falde tilbage til de gamle vaner. Men selv om det ofte er mest effektivt at gennemføre omfattende ændringer hurtigt, bør du finde og gennemføre alle lette og overkommelige ændringer med det samme, da det er en fremgangsmåde, som på en forholdsvis let måde får dig i gang, uden de store anstrengelser og afsavn.

Især hvis du gruer for store ændringer eller ved med dig selv, at det bliver for svært at gennemføre omfattende ændringer, er det vigtigt, at du er tålmodig med dig selv og gennemfører de overkommelige små ændringer først. Du kan nemlig sandsynligvis næsten spise og leve, som du plejer, og alligevel begynde at tabe dig!

Blot en mindre ændring i den rækkefølge, du spiser dine måltider, kan gøre en forskel. Du kan fx øge den slankende virkning af grønsager ved at spise dem før mere kalorierig mad. Der er mange af den slags overkommelige ændringer, der kan mindske din lyst til at indtage kalorier, eller øge din lyst til at forbrænde kalorier. Alle ændringer, der får dig til at indtage færre kalorier, uden det kræver alt for meget af dig, er vigtige ændringer. Der skal som regel slet ikke så meget til, før flere små ændringer begynder at få vægten i den rigtige retning.

For de fleste af os er det vigtigt, at vore anstrengelser belønnes indenfor en overskuelig tid.

Hvis du ændrer dine vaner så langsomt, at vægten står stille eller næsten stille meget af tiden, er der al for stor risiko for, at du taber modet, før du taber de uønskede kilo.

Ved for små ændringer er der også risiko for, at kroppen alt for let justerer sin forbrænding eller appetit, så du ikke taber dig nær nok i forhold til dine ændringer og anstrengelser.

Vær tilfreds med enhver lille ændring, der bringer dig nærmere målet, men gennemfør hele tiden så omfattende ændringer, som du kan klare.