Et sundt slankeprogram baseret på plantemad ...

 

Sikker Slank

Relevante links:
kalorietabel.dk
slankeklub.dk
slankenyt.dk

10) Problemløsning

Når du er godt i gang med at tabe dig, kan der være eller opstå specielle situationer, der kan forhindre eller sinke dit vægttab, eller som gør det svært at fastholde det vægttab, du har opnået.

Nogle af de mest almindelige er nævnt nedenfor.

Manglende motivation

Når du er tilstrækkelig motiveret, er du også godt rustet til at overvinde de problemer, der måtte komme.

Dit ønske om at ændre dine vaner og nå dit mål skal være stærkere, end lysten til at falde tilbage til gamle vaner, når du fristes.

Det betyder ikke, at du ikke kan "falde i", men det betyder, at du straks efter bør være i stand til igen helhjertet at arbejde hen imod dit mål.

Det handler om at gribe dit slankeprojekt fornuftigt an.
Træthed eller manglende overskud til at ændre vaner
Hvis du er træt eller blot uoplagt meget af tiden, vil du nok også føle, at du mangler energi og overskud til at ændre kost- og motionsvaner. Din løsning kan let blive at ty til stimulanser.

Af flere grunde er det et skråplan. Stimulanser vil give dig en midlertidig følelse af mere energi, men de kan på længere sigt føre til vedvarende træthed og andre problemer.
Løsningen er at tilrettelægge din livsstil, så du har nok energi.

Sover du godt og nok, har du fx også mere energi til at foretage andre ændringer i din livsstil. Du har fx mindre lyst til stimulanser og mere lyst til motion.

Læs og gennemfør programmet i e-bogen Sov godt!, hvis du lider af søvnbesvær

Dårligt humør eller depression

Mange, der føler sig nedtrykt eller deprimerede, forsøger at behandle sig selv med mad. De føler sig bedre tilpas, når de spiser. Derfor spiser de for meget.

Motion hjælper både på humøret og forbrænder nogle af de ekstra kalorier.

Mennesker, der spiser, når de er ensomme eller nedtrykte, har tendens til at tabe sig mindst og har størst besvær med at holde vægten nede.

Forskere har opdaget, at jo mere overvægtige spiser på grund af tanker og følelser, jo mindre taber de sig på længere sigt. Det er også tydeligt, at dem, der spiser på grund af følelser, oftest tager på igen, efter de har haft succes med vægttab.

Læs mere om eventuelle naturlige løsninger på depression på www.depressioner.dk

Medicin

Har du meget svært ved at tabe dig eller holde vægten nede, samtidig med at du tager medicin, finder du måske en af årsagerne i medicinskabet.

Medicin, der gør dig sløv og mindre aktiv, vil indirekte kunne medvirke til overvægt, fordi du derfor har sværere ved at være fysisk aktiv og tage dig sammen til motion.

Snak med din læge, hvis du mistænker, at din medicin gør det særlig svært for dig at komme ned i vægt.

Måske er det muligt at skifte til en anden type medicin, der er mindre tilbøjelig til at give vægtstigning, eller måske er det muligt at trappe medicinen ned. Følg lægens anvisninger.

Hvis du bliver nødt til at tage medicin, der øger din sult eller på anden måde medvirker til overvægt, bliver du også nødt til at gøre ekstra meget ud af din kost og motion. Sørg samtidig for at spise mad, du kan spise meget af, uden at tage på!

Sideløbende med din medicin bør du — i samråd med din læge — gøre alt, hvad du kan, for at forbedre din kost og livsstil, og trappe medicinen ned, hvis/når det er muligt.
Tager du medicin, får du nok svært ved at komme væk fra at indtage medicin, medmindre du ved, hvordan du får det bedre uden medicin.

Anvend derfor først og fremmest principperne beskrevet i min bog Hvordan Rask?

Når du så begynder at få det bedre, er det tid til at snakke med din læge om at nedtrappe medicinen.